Innovatsion ta’lim sharoitida bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarida pedagogik yetakchilik kompetensiyalarini rivojlantirishning ijtimoiy-kasbiy zarurati - Jumanov Lochinbek Habibulla o‘g‘li (Fergana methodical school, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning innovatsion ta’lim muhitida bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarida pedagogik yetakchilik kompetensiyalarini (PYK) rivojlantirishning ijtimoiy-kasbiy zarurati tahlil qilinadi. Maqolada ushbu zaruratning bitta sababga emas, balki besh o‘zaro bog‘liq omilning global ijtimoiy-iqtisodiy talablar, milliy ta’lim islohotlari imperativlari, ingliz tili o‘qituvchisining o‘ziga xos kasbiy roli, innovatsion ta’lim muhiti talablari va xalqaro benchmarking bosimining uyg‘unlashuvidan kelib chiqishi asoslanadi. O‘zbekistonning milliy siyosat hujjatlari (PF-60, 2022; PQ-5117, 2021) hamda xalqaro tadqiqotlar (OECD TALIS 2024; WEF 2023) asosida maqolada PYK zaruratining besh o‘lchovli modeli taklif etiladi, uning nazariy asoslari distributiv yetakchilik konsepsiyasi bilan bog‘lanadi va amaliy ta’lim dasturlariga ta’siri ko‘rsatib beriladi.