Sun’iy intellekt texnologiyalari muhitida metakognitiv kompetentini rivojlantirishning metodik asoslari - Botirova Nasiba Djurabayevna (Fergana methodical school, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalari muhitida talabalarning metakognitiv kompetentligini rivojlantirishning metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida metakognitiv kompetentlikni shakllantirish va rivojlantirishning didaktik tamoyillari, zamonaviy pedagogik yondashuvlari, samarali metodlari, ta’lim vositalari hamda tashkiliy shakllari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan kompleks tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish orqali talabalarning o‘z ta’lim faoliyatini rejalashtirish, nazorat qilish, baholash va refleksiv tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Maqolada sun’iy intellekt vositalarining ta’lim jarayonidagi metodik salohiyati hamda ularni talabalarning mustaqil fikrlashi, o‘z-o‘zini rivojlantirishi va metakognitiv faoliyatini faollashtirishga yo‘naltirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.