Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining leksikografik kompetentligini rivojlantirishda “Lexi–Nav 7” adaptiv-semantik navigatsiya va nutqiy transfer texnologiyasi - Buvajonova Mohiraxon Usmonali qizi (Fergana methodical school, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining leksikografik kompetentligini rivojlantirishga xizmat qiluvchi “LEXI–NAV 7” adaptiv-semantik navigatsiya va nutqiy transfer texnologiyasining mazmuni, tuzilishi va metodik ta’minoti yoritilgan. Texnologiyaning yetti bosqichli siklik algoritmi, semantik, imloviy, kontekstual va nutqiy individual ta’lim marshrutlari, funksional mexanizmlari, mualliflik metodlari, uch darajali topshiriqlar banki hamda uni joriy etishning pedagogik shartlari tavsiflangan. “LexKid Navigator” mobil ilovasining texnologiya bosqichlarini raqamli qo‘llab-quvvatlovchi yordamchi resurs sifatidagi o‘rni asoslangan.