Xalqaro baholash dasturi asosida matn oʻqish texnologiyasini oshirish usullari - Norkulova Jasmina Sodikovna (Fergana methodical school, 2026)
O‘quvchilarning o‘qish savodxonligini baholashda xalqaro tajribalar tahlil qilinib, ularni mahalliy ta’lim tizimiga moslashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, matnni tushunishga oid kompetensiyalarni shakllantirishda samarali bo‘lgan metodik yondashuvlar, o‘qish topshiriqlari turlari, savol-javob texnologiyalari hamda integrativ yondashuv asosida tuzilgan mashg‘ulotlar namunalari keltirilgan. Ish natijasida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining matn bilan ishlash ko‘nikmalarini bosqichma-bosqich rivojlantirishga xizmat qiluvchi mexanizmlar ishlab chiqilgan.