Fransuz tilini o‘qitishda kasbiy yo‘naltirilgan yondashuvning nazariy asoslari - Narzulloyeva Ra’no Mardonovna (Fergana methodical school, 2026)
Mazkur maqolada fransuz tilini o‘qitishda kasbiy yo‘naltirilgan yondashuvning nazariy asoslari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotda globallashuv sharoitida chet tillarni o‘qitishning zamonaviy tendensiyalari, xususan, kasbiy kommunikativ kompetensiyani shakllantirishga yo‘naltirilgan metodik yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Muallif kasbiy yo‘naltirilgan ta’limning lingvodidaktik asoslarini ochib berib, uning asosiy komponentlari sifatida kommunikativlik, funksionallik, integrativlik va kontekstual yondashuv prinsiplarini tahlil qiladi.